Her finder du information om slutspillet til håndbold-VM for kvinder 2023. Otte af de 32 landshold, der deltager i slutrunden når hele vejen hertil og kommer til at spille om de eftertragtede medaljer. Slutspillet begynder med kvartfinaler, som de to bedste hold fra hver gruppe i mellemrunden går videre til. Herefter følger semifinaler og til sidst den store finale, som afgøres den 17. december 2023.

Kamptiderne i kampprogrammet er angivet i dansk tid. Når vi ved hvilke hold der går videre til slutspillet skriver vi dem på og opdaterer siden med en slutspilsoversigt.

Danmark - Frankrig
Max

HÅNDBOLD-VM 2023 SLUTSPILSOVERSIGT

Når slutrunden går i gang, vil vi præsentere en slutspilsoversigt hvor du kan følge holdenes vej fra kvartfinalerne og frem til den store VM-finale. Vi opdaterer også kampprogrammet herunder med de korrekte informationer, når det står klart hvilke hold der går videre til de respektive kampe.

KAMPPROGRAMMET SLUTSPILLET VM 2023

Dato Tid Match
12. december 2023 17:30 Kvartfinale 1
12. december 2023 20:30 Kvartfinale 2
13. december 2023 17:30 Kvartfinale 3
13. december 2023 20:30 Kvartfinale 4
15. december 2023 11:30 Placeringsmatch 1
15. december 2023 14:30 Placeringsmatch 2
15. december 2023 17:30 Semifinale 1
15. december 2023 20:30 Semifinale 2
17. december 2023 10:15 Kamp om femtepladsen
17. december 2023 13:00 Kamp om syvendepladsen
17. december 2023 16:00 Bronze kamp
17. december 2023 19:00 Finale

Samtlige kampe i slutspilsoversigten er angivet i dansk tid.

🏆 Sådan spilles slutspillet til håndbold-VM 2023

Verdensmesterskabet i håndbold afsluttes med det store slutspil, hvor en sejr er det eneste der kræves for at blive i slutrunden. De otte hold som har klaret sig allerbedst i gruppespillet og mellemrunden når hertil. På denne side finder du alle informationer om hvordan slutspillet til håndbold-VM 2023 foregår. Når det står klart hvilke hold der når hele vejen til slutspillet, så vil detaljerne omkring de forskellige kampe blive opdateret.

🏟 Hvor spilles slutspilskampene?

Hele slutspillet til kvindernes håndbold-VM 2023 vil blive spillet i norske Trondheim og i Herning. Både Trondheim Spektrum i Trondheim og Jyske Bank Boxen i Herning er værter for to kvartfinaler hver. Resten af slutspillet, det vil sige placeringskampene for de hold der har tabt kvartfinalerne, de to semifinaler samt medaljekampene spilles i Herning.

🤾 Hvilke hold går videre til VM-slutspillet?

At nå til VM-slutspillet er en meget stor bedrift for et landshold. Det er kun otte ud af de 32 hold, som deltager i slutrunden, som når hele vejen hertil. Det er vinderne og toerne i de fire grupper i mellemrunden, som går videre til slutspillet, hvor kvartfinaler, semifinaler og medaljekampe venter. For at kunne indtage en sådan placering gælder det ikke bare om at have præsteret i mellemrunden, men også om at man kan drage nytte af pointene fra gruppespillet. Dette kræver fuldt fokus fra slutrundens start.

🤷🏼 Hvordan foregår slutspillet?

Under slutspillet går det hurtigt mellem de forskellige kampomgange, og det kan nogle gange være svært at holde styr på, hvad der sker. Derfor har vi samlet alt det du har brug for at vide om de afsluttende kampe til kvindernes håndbold-VM 2023.

Kvartfinaler

Dagen efter mellemrunden er overstået, begynder slutspillet med kvartfinalerne, som afgøres den 12. og 13. december 2023. Her lister vi datoer og tidspunkter for alle kvartfinalerne. Vinderne af disse kampe går videre til semifinalerne.

  • Tirsdag d. 12. december kl. 17:30 kvartfinale 1 (Trondheim)
  • Tirsdag d. 12. december kl. 20:30 kvartfinale 2 (Trondheim)
  • Onsdag d. 13. december kl. 17:30 kvartfinale 3 (Herning)
  • Onsdag d. 13. december kl. 20:30 kvartfinale 4 (Herning)

Semifinaler

Efter kvartfinalerne har holdene en fridag, inden semifinalerne afgøres. Kampene spilles fredag ​​den 15. december, og her får vi endelig at vide, hvilke to hold, der går hele vejen til finalen. Her lister vi dato og tidspunkt for alle semifinaler. Vinderne af disse kampe går videre til finalen i håndbold-VM.

  • Fredag ​​d. 15. december kl. 17:30 semifinale 1
  • Fredag ​​d. 15. december kl. 20:30 semifinale 2

Medaljekampe

Verdensmesterskabet rundes traditionelt af med de to kampe, hvor placeringen på podiet skal afgøres. Både bronzekampen og VM-finalen finder denne gang sted søndag den 17. december, hvor vi forhåbentlig kan se det danske hold deltage. Her lister vi dato og tidspunkt for alle medaljekampe i håndbold-VM 2023 for kvinder.

  • Søndag den 17. december kl. 16:00 bronzekamp
  • Søndag den 17. december kl. 19:00 finale

🥇 Finale håndbold-VM 2023

Den store finale i håndbold-VM for kvinder er kulminationen på en lang rejse gennem slutrunden, hvor holdene har navigeret igennem gruppespillet og mellemrunden og slået deres hårdeste konkurrenter i slutspillet ud. Finalen i håndbold-VM 2023 spilles i Jyske Bank Boxen i Herning, og kampen finder sted søndag d. 17. december og starter kl. 19:00 dansk tid.

🥅 Hvilke hold mødes i VM-slutrunden?

Udformningen af ​​håndbold-VM-kampprogrammet under slutspillet betyder, at hold, der har mødt hinanden i gruppespillet eller mellemrunden, først kan mødes igen i medaljekampene. Når nye kampe foregår på denne måde mellem hold, der tidligere har spillet mod hinanden, er der som regel et stort ønske om revanche hos holdet, der klarede sig mindre godt i den første kamp.

Her præsenterer vi den skabelon, som IHF, Det Internationale Håndbold Forbund, bruger til slutrunden i VM i håndbold for kvinder 2023. Med denne kan du regne ud hvilke mulige modstandere, der måtte vente på de forskellige hold, helt frem til finalen.

Kvartfinale 1: Vinder gruppe 2 – Toer gruppe 4
Kvartfinale 2: Vinder gruppe 4 – Toer gruppe 2
Kvartfinale 3: Vinder gruppe 1 – Toer gruppe 3
Kvartfinale 4: Vinder gruppe 3 – Toer gruppe 1

Semifinale 1: Vinder kvartfinale 1 – Vinder kvartfinale 3
Semifinale 2: Vinder kvartfinale 2 – Vinder kvartfinale 4

🇩🇰  Hvilke hold kan Danmark komme til at spille mod i VM-slutspillet?

Hvis Danmark går videre til mellemrunden, står det allerede nu klart, at holdet vil blive placeret i gruppe 3, hvor holdet vil komme til at spille mod hold der har været i gruppe F i den indledende runde (Tyskland, Polen, Japan og Iran).

1️⃣ Hvis Danmark vinder gruppen….

…går holdet videre til kvartfinale nummer 3, hvor man kommer til at spille mod toeren i gruppe 1, som består af hold fra gruppe A og B fra den første gruppespilsomgang. Holdene som er med her er Sverige, Kroatien, Kina, Senegal, Montenegro, Ungarn, Cameroun og Paraguay.

2️⃣ Hvis Danmark bliver nummer to i gruppen…

…går holdet videre til kvartfinale nummer 2, hvor man kommer til at spille mod vinderen af gruppe 1, som består af hold fra gruppe A og B i den første gruppespilssomgang. Holdene som er med her er Sverige, Kroatien, Kina, Senegal, Montenegro, Ungarn, Cameroun og Paraguay.

🏆 Hvem vandt håndbold-VM i 2021?

Sidste gang mesterskabet blev afholdt, var det Danmark der vandt herrernes slutrunde på hjemmebane. For kvindernes vedkommende var det Norge der blev ny verdensmester.

🇩🇰 Hvor mange gange har Danmark vundet håndbold-VM?

Da de danske herrer vandt VM i 2023, var det tredje gang de vandt guld. Det danske herrelandshold vandt også VM i 2021 og 2019. Herrelandsholdet har desuden vundet sølv i 1967, 2011 og 2013 og bronze i 2007. Det danske kvindelandshold har vundet VM én gang, i 1997. Derudover er det blevet til to sølvmedaljer (i 1962 og 1993) og tre bronzemedaljer (i 1995, 2013 og 2021).

🤾 Hvem kan Danmark komme til at spille mod i slutspillet?

Hvilke modstandere der venter Danmark hvis man eventuelt går videre, afhænger af hvilken placering man opnår i mellemrunden. Her har vi opsummeret Danmarks mulige modstandere til VM-slutspillet i 2023.

Tidligere finalekampe til håndbold-VM

Den sidste kamp i det store verdensmesterskab plejer at være en kamp, som følges af håndboldentusiaster verden over, uanset hvilke hold der står på banen. Kampene plejer at byde på stor dramatik, og her har vi oplistet finalekampene til herrernes og kvindernes VM i de senere år.

Håndbold-VM 2011

Herrernes VM i Sverige
Da mesterskabet blev spillet i Sverige, var det Frankrig og Danmark, som spillede mod hinanden i den store finale. Begge hold vandt deres grupper og kunne også toppe tabellerne i mellemrunden. Frankrig vandt over Sverige i semifinalen, mens Danmark vandt over Spanien. Finalen blev en målrig affære, som måtte ud i en forlængelse for at finde en afgørelse. Da den ordinære spilletid var gået, havde begge hold scoret 31 mål, og under forlængelsen opnåede Danmark sin første føring i hele kampen. Dog varede det ikke længe før Frankrig kunne reducere og endelig vinde kampen med 37-35. Stjernerne Nikola Karabatić og Mikkel Hansen scorede hele ti finalemål hver for deres respektive landshold.

Kvindernes VM i Brasilien
Frankrig og Norge var de hold som spillede mod hinanden i kvindernes VM-finale. Begge holdene havde opnået en andenplads i gruppespillet og kunne derefter gå gennem slutspillet med tre sejre i træk. Norge gik til pausen med en seksmålsføring, som holdet senere kunne udbygge frem mod kampens afslutning. Kristine Lunde-Borgesen scorede seks mål i kampen, og holdet kunne til sidst vinde finalen og sit andet VM-guld med 32-24 på måltavlen.

Håndbold-VM 2013

Herrernes VM i Spanien
Værtsnationen Spanien gik hele vejen til VM-finalen, hvor de spillede mod det danske landshold. Bortset fra Spaniens nederlag til Kroatien gik begge hold ubesejrede gennem slutrunden, og i finalen viste hjemmeholdet virkelig hvad de stod for. Holdet dominerede kampen fra start og kunne gå til pausen med en føring på 18-10. Foran tæt på 20.000 tilskuere vandt Spanien til sidst sit andet VM-guld efter de imponerende cifre 35-19.

Kvindernes VM i Serbien
Hjemmeholdet gik hele vejen til finalen, hvor de spillede mod Brasilien, som de tidligere havde spillet mod i gruppespillet. Den gang sluttede kampen 25-23 til Brasilien, og også denne gang blev det til en brasiliansk sejr. Det var første gang disse hold nåede hele vejen til en VM-finale, og holdene spillede en hård kamp, hvor der i perioder var et forspring på flere mål. Da halvdelen af tiden var gået førte Brasilien med to mål, og sådan var det også, da slutsignalet lød, hvor holdet havde vundet guldet med 22-20.

Håndbold-VM 2015

Herrernes VM i Qatar
Endnu engang kunne vi se en værtsnation i VM-finalen, hvor Qatar skulle spille mod storfavoritten Frankrig. Sammenlignet med Frankrigs andre slutspilskampe, hvor holdet vandt med gode marginaler, så blev denne kamp betydeligt mere lige. Ved pausen førte holdet med 14-11 og efter yderligere 30 minutters spil havde holdet sikret deres femte verdensmestertitel. Kampen sluttede 25-22.

Kvindernes VM i Danmark
Norge og Holland var de to hold der gik videre til årets finale til VM for kvinder. Norge satte sig hurtigt på kampen og scorede hele 20 mål, inden første halvleg var slut. I samme periode havde Holland kun scoret 9 mål. De norske kvinder fortsatte med at dominere kampen og kunne til sidst vinde kampen og deres tredje VM-guld med cifrene 31-23.

Håndbold-VM 2017

Herrernes VM i Frankrig
I årets finale på herresiden lykkedes det Frankrig at forsvare deres VM-guld til stor begejstring for hjemmepublikummet. Holdet gik ubesejrede gennem gruppespillet og skulle i finalen spille mod Norge, som man i starten af slutrunden havde vundet over med 31-28. Finalen resulterede i en endnu større sejr med 33-26 men på trods af dette spillede holdene meget lige. Da halvdelen af kampen var gået var det kun ét mål der skilte holdene ad.

Kvindernes VM i Tyskland
Også på kvindesiden blev det Frankrig og Norge, der spillede mod hinanden i finalen. Her så vi en hårdere og mere lige kamp, hvor det stod 11-10 til Frankrig efter første halvleg. Holdets føring holdt også hen mod slutningen, og med sejren på 23-21 blev nationen dobbelte verdensmestre denne sæson.

Håndbold-VM 2019

Herrernes VM i Tyskland og Danmark
Finalen i herrernes VM blev en nordisk kamp mellem Norge og hjemmeholdet Danmark. Holdene havde allerede spillet mod hinanden i gruppespillet, og her var det blevet til en dansk sejr, præcis som i holdets andre kampe i slutrunden. Der blev slutresultatet 30-26, men i finalen blev det en endnu større sejr. Trods ni mål af den norske stjerne Magnus Jøndal kunne Danmark vinde kampen med 31-22 og dermed opnå sit allerførste VM-guld.

Kvindernes VM i Japan
Slutrunden på asiatisk grund bød på mange spændende kampe og til sidst var det Spanien og Holland, der gik videre til den store finale. Denne kamp blev en rigtig gyser, hvor Holland blev tildelt et straffekast, da der bare var få sekunder tilbage af kampen, på et tidspunkt hvor der stod 29-29 på tavlen. Lois Abbinghs scoring førte til sejr og holdets første VM-titel.

Håndbold-VM 2021

Herrernes VM i Egypten
Ligesom i 2019 blev herrernes VM-finale en kamp mellem to nordiske landshold. Denne gang var det Sverige og Danmark der spillede mod hinanden i den hårde kamp, som også blev Sveriges første VM-finale i 20 år. Ved pausen viste måltavlen 13-13 efter en indledende halvleg, hvor Sverige havde taget styringen. Men da matchen begyndte at nærme sig sin afslutning trak Danmark fra og kunne til sidst vinde kampen med 26-24.

Kvindernes VM i Spanien
Norge og Frankrig var de hold som lykkedes med at komme til den sidste kamp i den første slutrunde for kvinder med 32 landshold. Første halvleg startede lige, men efter et stykke tid lykkedes det Frankrig at øge sit forspring med 6 mål. Ved pausen stod der 16-12 på måltavlen, og mange troede nok, at det var afgjort. Men det var det ikke. Efter at have lykkedes med fire scoringer i træk bragte Norge sig selv tilbage i kampen og endte med at tage helt over. Holdet var derefter overlegent frem til slutsignalet, hvor de havde vundet guldet med 29-22.

Håndbold-VM 2023

Herrernes VM i Sverige og Polen

Meget af slutspillet i herrernes slutrunde mindede om udfaldet to år tidligere, da det nu var de samme hold der spillede i semifinalerne. Det lykkedes igen Danmark at gå videre til finalen, hvor holdet spillede mod Frankrig. Danmark var dobbelt regerende mestre og fik en fin start på kampen. Danskerne kunne gå til pausen med en etmålsføring på 16-15. Holdets føring blev derefter fastholdt i det meste af anden halvleg, hvor holdet konstant modvirkede Frankrigs forsøg. Danmark sikrede sig sin tredje VM-titel i træk med 34-29 foran det støttende publikum i Tele2 Arena.