Egyptens herrelandshold i håndbold viste endnu engang, hvorfor de er et af de bedste hold i Afrika, da de for tredje år i træk vandt de afrikanske mesterskaber. Turneringen sluttede med en sejr i finalen, da holdet besejrede Algeriet 29-21.

Turneringen der blev spillet mellem den 17. og 27. januar i Kairo, startede godt for Egypten. De spillede stærkt fra start og vandt alle deres kampe i gruppespillet. I kvartfinalen fortsatte de deres sejrsstime, da de slog Angola. I semifinalen mødte Egypten hvad mange så som en hård modstander, nemlig Tunesien. Men også imponerede Egypten alt og alle med en flot sejr.

Finalen mod Algeriet var spændende, men man sad aldrig rigtig og var i tvivl om udfaldet. Egypten tog føringen tidligt og førte med 7 mål ved pausen. Algeriet forsøgte derefter at komme tilbage i anden halvleg, men Egypten holdt stand og sikrede sig mesterskabstitlen med 29-21. Sejren var Egyptens niende i turneringen og den tredje i træk. Landets præsident, Abdel-Fattah al-Sisi, lykønskede holdet efter sejren og roste den heroiske indsats fra alle på holdet. Han udtrykte også at Egyptens håndboldhold er blevet et synonym for succes.

Sejren betyder at Egypten nu er klar til OL i Paris i 2024 og VM i håndbold i 2025. Andre lande i top-5 fra de afrikanske mesterskaber, som skal med Egypten til VM er Algeriet, Tunesien, Kap Verde og Guinea.

Algeriet der endte med sølvmedaljer samt Tunesien, der tog bronzemedaljerne ved de afrikanske mesterskaber har begge sikret sig en billet til OL-kvalifikationen, der finder sted til marts.