Dette års panamerikanske mesterskaber i herrehåndbold fandt sted på Gimnasio Polideportivo i Viña del Mar, Chile. Vinderne i år var Argentina, som gik videre til OL i Paris i 2024 efter at have besejret Brasilien i en spændende finale.

I alt dystede otte hold om en plads ved OL i Paris, og Chile viste styrke på trods af deres direkte kvalifikation som værtsnation og nåede hele vejen til semifinalen. USA havde også to sejre i deres gruppe og mødte Brasilien i semifinalen, hvor de tabte med 40-27. Argentina gik sejrrigt ud af gruppe B efter at have besejret USA, Cuba og Uruguay med fuld pointhøst. Deres sejr på 33-26 over Chile i semifinalen demonstrerede yderligere, hvor gode de egentlig er.

På trods af Brasiliens stærke start i finalekampen, med en fremragende præstation af Barcelonas Haniel Langaro, viste Argentina mere beslutsomhed. Som kampen skred frem, blev det mere og mere Argentina, der tog over. Specielt anden halvleg. Her stod det klart at Argentina var bedst, og derfor trak de sig også sejrrigt ud af kampen. Sejren sikrer ikke kun Argentina en plads ved OL, men styrker også deres position som en af kontinentets bedste håndboldnationer.

For Brasilien betyder finalenederlaget, at de nu skal forberede sig på endnu en kvalifikation efter årsskiftet, hvor de har endnu en chance for at nå Paris 2024. Ud over Argentina er Japan, Frankrig og Danmark også klar til OL.

Gruppespil

Gruppe A:

 1. Brasilien, 6p (til semifinalen)
 2. Chile, 4p (til semifinalen)
 3. Mexico, 2p
 4. Den Dominikanske Republik, 0p

Gruppe B:

 1. Argentina, 6p (til semifinalen)
 2. USA, 4p (til semifinalen)
 3. Uruguay, 2p
 4. Cuba, 0p

Semifinaler

Brasilien – USA
40-27

Argentina – Chile
33-26

Bronzekamp og finale

Bronzekamp:
USA-Chile
27-28

Finale:
Brasilien – Argentina
25-32

Slutstillingen ved de panamerikanske mesterskaber

 1. Argentina (klar til OL)
 2. Brasilien (klar til ny kvalifikation til OL)
 3. Chile
 4. USA
 5. Uruguay
 6. Cuba
 7. Mexico
 8. Den Dominikanske Republik