Håndboldkvinderne er klar til deres fjerde slutrunde-semifinale i træk efter at de onsdag aften slog Montenegro.

Der var massiv fest i Boxen til aften, hvor de danske håndboldkvinder lykkedes med at slå Montenegro og dermed kvalificerede sig til VM-semifinalen. Her venter Norge, der allerede tirsdag aften kvalificerede sig efter at have slået Tjekkiet.

Kampen bliver en gentagelse af sidste års EM-finale, hvor nordmændende løb med guldmedaljerne efter en 2-måls sejr.

Frankrig skal møde Sverige i den anden semifinale. Vi har dermed alle tre værtslande med i semifinalen. Danmark får dog mest nytte af det. Resten af kampene skal nemlig spilles i Herning i Jyske Bank Boxen, og hvis stemningen bliver som den har været hidtil, får Danmark kæmpe medvind fra tribunerne.

Sådan udviklede Danmarks kvartfinale sig

Tilskuerne blev forkælet med en intens kamp, og det varede ikke længe, før der stod 4-2 til Danmark på måltavlen. Desværre blev det den største føring i lang tid.

Danmark håndterede forsvaret ganske effektivt, men stødte på udfordringer i angrebet. Montenegro udfordrede danskerne, der utålmodigt kastede sig ind i dueller i stedet for at aflevere bolden og vente på den rette åbning.

I modsætning til dette spillede Montenegro med imponerende ro, og selvom spillet ikke var sprudlende, var det nok til at opnå en føring.

Montenegrinerne var kampen igennem mentalt stærke, og blev gejlet ekstra op af træneren Bojana Popovic fra sidelinjen.

Det tærede dog på kræfterne. Således blev montenegrinerne blev mere og mere trætte, og Sandra Toft sendte flere bolde i nettet.

Danmark gik til pause med en føring på 13-10

Kampen tog for alvor en drejning, da Jesper Jensen kort før halvlegen satte Helena Elver i spil. Bagspilleren kastede sig uden hensyn til smerte gennem forsvaret og skabte den første tomålsføring siden 4-2.

Hun førte derfra an indtil pausen, hvor Danmark førte med 13-10. Herfra var det vigtigt for Danmark at overkomme det de ellers ikke har formået særligt godt i denne slutrunde. At lukke kampen.

I starten af anden halvleg så det også ud som om, at det var det de havde aftalt i omklædningsrummet. Især Sandra Toft så skarp ud. I en periode lukkede hun fuldstændig af i målet, og på ti minutter voksede pauseføringen fra tre til syv.

Det lignede en overbevisende sejr, men så begyndte det at gå galt igen. Fejlene hobede sig op i angrebet, hvor Danmark smed bunker af bolde i hænderne på Montenegro.

Herfra skrumpede føringen ind til to, og tilskuerne fik bidt negle inden danskerne trak det længste strå.

Nu venter der en hviledag for håndboldkvinderne i morgen, inden Norge venter i semifinalen på fredag kl 17.30.