Det danske landshold har gradvist opbygget momentum ved VM på hjemmebane.

Efter den overbevisende sejr over Polen lørdag aften fortsatte Jesper Jensens hold med at besejre Tyskland i gruppefinalen mandag aften.

Danmark møder Montenegro i kvartfinalen

Denne sejr betyder, at Danmark ikke skal stå over for Sverige i kvartfinalen. I stedet bliver modstanderen Montenegro, som tabte til det stærke svenske hold mandag aften.

Næste udfordring for Danmark bliver således en afgørende kamp mod Montenegro på onsdag, og denne kamp kan ses live på TV 2 og TV 2 Play.

Tyskland, der tabte til Danmark, skal nu stå over for det formstærke svenske hold, der endnu ikke har tabt point i denne slutrunde.

Kampforløb

Den danske start mindede lidt for meget om tidligere optrædener i turneringen. Modstanderens målmand skilte sig ud, da de danske skytter mistede koncentrationen.

Samtidig forsøgte Tyskland at udfordre danskerne, der fik hård modstand, især når de nærmede sig mållinjen. Danmark kæmpede også med at finde en åbning. Omvendt fandt tyskerne konstant løsninger mod et uafstemt dansk forsvar.

Pausen så Danmark foran med to mål, og i anden halvleg udbyggede de føringen med en tremålsføring, da Mie Højlund steg op og scorede. Mie Højlund var afgjort på en mission.

Hun var arkitekten bag Danmarks gode resultat med mål, skarpe afleveringer og gennembrud, der resulterede i straffekast. Føringen voksede til 22-17, og det så ud til, at kampen var ved at blive afgjort.

Dog fulgte en periode med for stor lidt koncentration, hvilket lukkede tyskerne ind i kampen.

Føringen blev indsnævret til ét mål, da Jesper Jensen skiftede Kristina Jørgensen og Helena Elver ind.

Der kom altså alt for meget spænding til sidste, men Danmark lykkedes med at få resultatet hjem. 28-30 blev det, og nu venter Montenegro altså i kvartfinalen onsdag aften. Vinder Danmark de kamp venter en uhyggelig modstander i Norge i semifinalen.