Danmark vandt med hele 11-46 over Chile i Jyske Bank Boxen, og leverede dermed den største danske sejr siden 1999.

Det danske kvindelandshold må siges at leve op til favoritværdigheden efter at have kørt Chile midt over. Således vandt Danmark med hele 35 mål mere end sydamerikanerne, hvilket er den største danske sejr siden 1999. Dengang slog landsholdet den danske scoringsrekord ved et VM. Målforskelen lød dengang på 37 mål, og håndboldkvinderne var dermed tæt på at slå rekord her til aften.

Danmark gik til pause med 20-5

Kampen startede ellers noget rodet ud, og Chile endte med at komme i front mens danskerne brændte chance på chance. Der blev dog hurtigt vendt om på tingene, og ved pausefløjtet førte Danmark med voldsomme 20-5. Der gik endda en periode på hele 20 minutter, hvor chilenerne ikke formåede at score.

19-årige Julie Scaglione viste sig godt frem

Det var altså tydeligt at der var klasseforskel ved aftenens kamp, hvor 19-årige Julie Scaglione scorede syv mål i sine første slutrundeminutter. Det var et fremragende indhop fra det lokale stortalent, der efter at være blevet skiftet ind i første halvleg hurtigt bankede et par mål i kassen. Også Andrea Hansen viste sig godt frem efter at have siddet over i første kamp med en skade.

Rumænien venter i gruppespillets sidste kamp

Med aftenens sejr er Danmark nu sikker på at gå videre til mellemrunden. Fire point har kvindelandsholdet samlet efter to kampe, inden Rumænien venter i gruppespillets sidste kamp på tirsdag. Her er der lagt op til en direkte duel om førstepladsen i Jyske Bank Boxen, og Danmark kan dermed ikke forvente lige så let en omgang som i aften.