Danmark forsvarede sin VM-bronzemedalje i en intens kamp mod Sverige, der blev et sandt drama.

Efter den skuffende semifinale mod Norge rejste Jesper Jensens hold sig til bronzekampen og sikrede en dramatisk sejr på 28-27 over svenskerne i Boxen.

I bronzekampen mellem Sverige og Danmark var det en tæt duel, hvor de danske fans kom til at sidde helt ude på kanten af sæderne. Kampens topscorere inkluderede Linn Blohm og Olivia Mellegård fra Sverige med 7 mål hver og danske Mie Højlund, Anne Mette Hansen og Kristina Jørgensen med 5 mål hver.

Trods en udfordrende anden halvleg, hvor Sverige kæmpede sig tilbage fra en dansk føring, formåede Danmark at reagere og sikre sig sejren. Den danske defensiv havde svært ved at håndtere Tyra Axnér, der udgjorde en konstant trussel med både gennembrud og langskud.

Svenskernes føring fik de danske tilskuere til at intensivere deres støtte, og Sandra Toft’s redning bidrog til holdets oprejsning. Danskerne formåede at trække det længste strå og sikre sig VM-bronze i en kamp, der ellers bølgede frem og tilbage.

I første halvleg viste det danske hold initiativ med en hurtig føring på 5-1, hvor især Sandra Toft og Mie Højlund brillerede. En timeout fra den svenske træner Tomas Axnér hjalp Sverige med at løse forsvaret, men indskiftningen af Julie Scaglione styrkede danskernes angreb.

Scagliones trussel åbnede op for andre muligheder, og Kaja Kamp nød godt af den ekstra plads på stregen. Ved pausen førte Danmark med 18-15, men anden halvleg var præget af udfordringer for det danske angreb. Trods en svensk udligning og føring formåede Danmark at reagere og sikre VM-bronze i en intens kamp, hvor Sandra Toft’s redning og danske angreb spillede afgørende roller.