Frankrig kan nu kalde sig verdensmestre efter at have besejret Norge i en intens VM-finale.

Den spændende kamp der udspillede sig over 60 minutter i Boxen i Herning, resulterede i en imponerende sejr på 31-28 for det storspillende franske hold.

Topscorere i kampen inkluderede Tamara Horacek og Lena Grandveau fra Frankrig med 5 mål hver samt Nora Mørk fra Norge med 8 mål. Kampen blev præget af højt tempo og underholdende håndbold, især i første halvleg, hvor begge hold forkælede fansene med afslutninger af høj kvalitet.

Efter en tæt første halvleg, hvor franskmændene overtog føringen og opnåede et firemålsforspring ved pausen (20-17), formåede Norge at holde sig inde i kampen. Selvom kvaliteten i angrebsspillet faldt en smule efter pausen, havde Frankrigs stregspiller Paulette Foppa en afgørende rolle med sin bevægelighed, der skabte store rum for holdkammeraterne.

Selv da nervøsiteten bredte sig i det franske angrebsspil mod slutningen af kampen, formåede Lena Grandveau at finde et hul i den norske opdækning og sikrede dermed sejren for Frankrig. Denne sejr markerer Frankrigs tredje VM-guld på kvindesiden og det første siden 2017, hvor nordmændene tabte en slutrundefinale.

Den 65-årige franske landstræner, Olivier Krumbholz, kan også fejre en stor triumf, da han har været træneren bag samtlige 14 mesterskabsmedaljer, som det franske kvindelandshold har vundet, lige siden han påtog sig rollen som landstræner i 1998, undtagen en kort pause på tre år.