Det danske kvindelandshold i håndbold kørte til aften Rumænien over, og går derfor videre til mellemrunden med maksimumpoint.

Danmark vinder altså klart Gruppe E, og efter aftenens 38-23 resultat mod rumænerne rider håndboldkvinderne videre på bølgen. En bølge der godt kan vise sig at blive større, efterhånden som turneringen skrider frem. Danmark gør det fremragende, og er ifølge eksperter og bookmakere blandt de absolutte favoritter til at vinde hele turneringen.

Danmark favoritter på forhånd

Danskerne var allerede udråbt som favoritter før kampen, men Rumænien havde før aftenens kamp vundet deres to første kampe i gruppespillet. Det var altså ikke hvem som helst, som Danmark stod over for. Det blev derfor også en lige start på opgøret, hvor de to hold fulgtes ad frem til 9-8 i danskernes favør.

Det holdt dog ikke længe, og da der blev fløjtet til pause, førte Danmark 21-10.

Kristina Jørgensen viste klasse

Danmark var helt forrygende i anden halvleg, hvor rumænerne ikke fik et ben til jorden. Af den årsag blev føringen hurtigt større, og særligt Kristina Jørgensen viste sig flot frem. Med hele 10 mål i aftenens kamp, var hun dybt involveret i Danmarks resultat.

Målmænd i verdensklasse

I den anden ende af banen fik vi også et blik for hvad det er for nogle målvogtere vi har. Althea Reinhardt og Sandra Toft leverede nemlig en ren verdensklasseaften i Jyske Bank Boxen, hvor der generelt var god stemning. Hele 21 redninger leverede de tilsammen, og de fik dermed vist, at det ikke er sådan lige til at score på danskerne.

Japan venter i næste kamp

Med aftenens resultat er Danmark gået videre til mellemrunden, hvor de skal møde Japan, Polen og Tyskland. Sidstnævnte kommer med som vinder af Gruppe F, og Japan bliver den første modstander.

Med Danmarks flotte spil er der flere der begynder at håbe på noget stort. Således regnes håndboldkvinderne der ikke har vundet en guldmedalje siden 2004, som en af de absolutte favoritter til at vinde turneringen. Først venter en spændende mellemrunde dog. Den første kamp venter på torsdag mod Japan.