Til januar 2025 spilles der VM i herrehåndbold i Danmark, Kroatien og Norge. Det danske herrelandshold spiller deres gruppespil i Boxen i Herning. Grupperne til verdensmesterskabet er nu trukket.

Fra 14. januar til 2. februar 2025 bliver der spillet VM i herrehåndbold på Danmarks hjemmebane i Boxen såvel som i Norge og Kroatien. I Herning bliver der afholdt kampe fra de to indledende grupper A og B såvel som hovedrunden, inden værtsskabet overdrages til Kroatien og Norge, hvor Bærum i Norge bliver værtsby for VM’s sidste kapitel.

Danmark spiller deres gruppespil og formodede hovedrunde i Herning, hvilket betyder, at de danske herrer kan se frem til massiv opbakning fra hvad der forhåbentlig bliver udsolgte tribuner i Boxen. De rødhvide skal møde Italien, Algeriet og Tunesien i det første gruppespil, hvor de tilhører gruppe B. Går Danmark som forventet videre fra gruppen, bliver de parret med gruppe A i hovedrunden.

Grupperne ved VM i herrehåndbold 2025

Værtsbyerne er Herning (Danmark), Porec, Zagreb og Varazdin (begge Kroatien) og Bærum (Norge).

Gruppe A (Herning):

Tyskland, Tjekkiet, Polen, Schweiz

Gruppe B (Herning):

Danmark, Italien, Algeriet, Tunesien

Gruppe C (Porec):

Frankrig, Østrig, Qatar, Kuwait

Gruppe D (Varazdin):

Ungarn, Holland, Nordmakedonien, Guinea

Gruppe E (Bærum):

Sverige, Spanien, Japan, Chile

Gruppe G (Zagreb):

Slovenien, Island, Cuba, Kap Verde

Gruppe H (Zagreb):

Egypten, Kroatien, Argentina, Bahrain

Turneringsformatet

Første-, anden- og tredjepladsen går videre til hovedrunden. Her krydses gruppe A med gruppe B, gruppe C med gruppe D, gruppe E med gruppe F og gruppe G med gruppe H. Danmark krydses således med gruppe A. Første- og andenpladsen fra hver gruppe i hovedrunden går til kvartfinalerne, som spilles i Zagreb og Bærum. Semifinalerne spilles også i Zagreb og Bærum, mens bronzekampen og finalen finder sted i Bærum hos vores naboer i Norge.