Molten som er den officielle boldleverandør til den Internationale Håndbold Forening (IHF), har præsenteret den officielle kampbold til det 26. IHF-verdensmesterskab i kvindehåndbold, som finder sted på seks spillesteder fordelt på tre lande fra den 29. november-17. december. Det kommer til at være den første udgave af håndbold VM for kvinder, som bliver spillet på tværs af tre forskellige lande.

Udviklingen af den nye X5000 Denmark/Norway/Sweden 2023 Edition håndbold blev baseret på X5000 håndbolden, som er den officielle bold for internationale turneringer afholdt af den Internationale Håndbold Forening (IHF). Denne specielle udgave kommer med et skræddersyet design, der bruger de nationale farver fra de tre lande som afholder slutrunden, nemlig Danmark og vores brødrenationer fra Norge og Sverige. De røde farver repræsenterer både Danmark og Norge, mens blå står for Sverige og Norge. De hvide farver repræsenterer igen de danske farver, mens de gule farver er Sveriges. Netop den gule farve bliver printet ind på logoet for IHF og Molten.

X5000 bolden er den officielle håndbold til alle internationale IHF-turneringer, og ”er lavet i et eksklusivt materiale der sikrer et udsøgt greb, forbedret boldkontrol og nøjagtighed, hvilket gør den til et oplagt valg til turneringer på højeste niveau”, som Molten selv udtaler. Håndboldens bløde skumpanel giver en blødere følelse, og giver mulighed for et bedre greb, hvilket i sidste ende forbedrer spillets kvalitet.

Det japanske firma, som er en mangeårig samarbejdspartner for IHF har leveret den officielle bold til håndbold VM igennem de sidste fem udgaver, mens de også har været den officielle leverandør af bolde til alle turneringer, der afholdes under IHFs paraply.