Japans herrelandshold i håndbold skal spille med om OL-medaljer i 2024. Det skal de efter en finalesejr over Bahrain, og dermed er japanerne nu Asiens repræsentant ved næste års olympiske lege.

I en intens uge i Qatar og Doha spillede 11 asiatiske nationer om en plads ved OL i 2024. Vinderen af den intense turnering har sikret sig en billet til OL, mens nummer to kan se frem til en interkontinental kvalifikationskamp i foråret.

Efter 32 kampe på 10 dage stod Japan som sejrherre og den første asiatiske nation, der kommer med til næste års OL i Paris. Japan vandt gruppe B foran Bahrain og gik videre til en semifinale mod Sydkorea, en semifinale, som Japan vandt med elleve mål. I finalen mødtes Japan og Bahrain, begge tophold fra gruppe B, og Japan vandt 32-29 efter ti mål af Kosuke Yasuhira.

Japans sejr i kvalifikationsturneringen betyder, at de er klar til OL i en turnering, hvor Frankrig (værtsnation) og Danmark (regerende verdensmestre) allerede er klar. Flere nationer deltager i OL i løbet af vinteren. Til foråret vil Bahrain (nummer to i den asiatiske kvalifikationsturnering) slutte sig til andre nationer i den interkontinentale kvalifikationsturnering.

Den endelige gruppestilling

Gruppe A:

 1. Qatar, 10p
 2. Sydkorea, 8p
 3. Saudi-Arabien, 6p
 4. De Forenede Arabiske Emirater, 4p
 5. Kina, 2p
 6. Indien, 0p

Gruppe B:

 1. Japan, 8p
 2. Bahrain, 6p
 3. Iran, 4p
 4. Kuwait, 2p
 5. Kasakhstan, 0p

Slutspillet

Semifinaler:
Japan – Sydkorea, 34-23′
Bahrain – Qatar, 30-29

Bronzekamp
Sydkorea – Qatar, 38-32

Finale:
Japan – Bahrain, 32-29

Slutstilling i den asiatiske OL-kvalifikation (mænd)

 1. Japan (klar til OL)
 2. Bahrain (ny OL-kvalifikation i foråret)
 3. Sydkorea
 4. Qatar
 5. Den Islamiske Republik Iran
 6. Saudi-Arabien
 7. Kuwait
 8. De Forenede Arabiske Emirater
 9. Kina
 10. Kasakhstan
 11. Indien