I kvindehåndboldens verden har vi været vidne til mange spændende kampe, men få har været så medrivende som VM-finalen i 2021 mellem Norge og Frankrig. Denne kamp, som vil blive husket i håndboldhistorien for sit drama og Norges utrolige opsving, var en opvisning i ren sportslig genialitet.

Norges fænomenale turnaround: Et historisk VM-guld i håndbold i 2021

Norge, en allerede etableret styrke i kvindehåndbold, stod over for en hård udfordring mod OL-vinderne Frankrig. Første halvdel af finalen, der blev spillet i Granollers i Spanien, så i første omgang ud til at være en ren opvisning i fransk overlegenhed. Med et frygtindgydende forsvar og en imponerende målvogter i Laura Glaser førte Frankrig 16-10 lige før pausen. Tallene på tavlen efter 30 minutter var dog 16-12 efter en norsk styrkeprøve i sidste minut.

Men det var der, Norges exceptionelle forvandling begyndte. Efter pausen gik Norge på banen med fornyet energi og et ubønhørligt ønske om at vende kampen. Inden for de første par minutter af anden halvleg havde de udlignet til 16-16, en præstation, som det 22-årige supertalent Henny Reistad stod for næsten på egen hånd.

Norges målvogter, Silje Solberg, leverede en præstation, der beskrives som “målmandsspil fra en anden planet”. Hendes flotte spil i målet var afgørende for at holde franskmændene på afstand. Med Solbergs hjælp og en solid forsvarslinje kom Norge ikke bare tilbage, men trak også fra.

Norges kaptajn, Stine Bredal Oftedal, udtrykte sin stolthed over holdets “rene styrke”. Cheftræner Thorir Hergeirsson roste holdets arbejdskapacitet og det sammenhold, der var afgørende for vendingen.

Kampen endte med en norsk sejr på 29-22 efter en anden halvleg, som det norske hold dominerede med hele 17-6. Denne triumf markerede Norges fjerde VM-titel i kvindehåndbold, som de tidligere har vundet i 1999, 2011 og 2015.

Ekspertkommentatorer har kaldt kampen en af de største overraskelser i håndboldhistorien og en halvleg, der vil blive husket som en af de bedste nogensinde. Denne kamp var ikke kun en opvisning i teknisk dygtighed og strategisk genialitet, men også i mental styrke og utrolig holdånd.