Danmark vinder sølv efter nederlag til Spanien i finalen

Danmark nåede finalen ved U19 VM i håndbold for mænd i Kroatien i 2023 efter en stærk præstation gennem hele turneringen. Holdet mødte Spanien i finalen, og selvom danskerne ydede god modstand, måtte de til sidst se sig besejret af spanierne med 23-28. Danmark vandt dermed en sølvmedalje ved mesterskabet.

Flot sejr over Egypten i semifinaledramaet

Vejen til finalen gik gennem en spændende semifinale mod Egypten. Her leverede Danmark en flot holdpræstation, og førte det meste af kampen. Egypten kom dog tilbage i 2. halvleg, og det hele måtte afgøres i de sidste minutter. Her trak Danmark det længste strå og vandt opgøret 39-35 efter en stor kamp af playmaker Frederik Emil Pedersen med 9 scoringer. Sejren bragte Danmark videre til finalen.

Pedersen Danmarks store profil

Frederik Emil Pedersen viste sig som Danmarks helt store profil ved VM. Han endte som turneringens topscorer med 56 mål, og blev også kåret som mesterskabets MVP for sine mange flotte præstationer. Pedersen var holdets vigtigste offensive våben gennem hele forløbet.

Succes i det indledende gruppespil

Danmark indledte VM i overbevisende stil ved at vinde alle kampe i det indledende gruppespil. Holdet viste stor styrke i begge ender af banen, og sejrede blandt andet sikkert over Norge. I mellemrunden fortsatte de gode takter med sejre over blandt andre Nordmakedonien og Norge igen.

Et af VM’s bedste hold

Danmarks talentfulde U19 landshold viste sig som et af de absolut bedste ved VM i Kroatien. Holdet tabte først til Spanien i finalen efter at have domineret i de foregående runder. Danmark understregede, at fremtiden for dansk herrehåndbold ser lys ud med dette stærke ungdomshold. Selvom guldet glippede, var VM en succes for danskerne.