Vi kender nu alle nationer der skal bide skeer med Danmark til OL i herrehåndbold i Paris 2024. Det blev slået fast går, hvor OL-kvalifikationsturneringen blev færdigspillet. En kvalifikationsturnering der markerede kulminationen på en hård og konkurrencepræget kvalifikationsproces.

Frankrig har allerede sikret sig en plads som værtsnation, mens Danmarks sejr ved VM i herrehåndbold 2023 gav dem en direkte kvalifikation. Andre hold fik deres billetter gennem deres kontinentale mesterskaber, herunder Egypten fra Afrika, Argentina fra Amerika, Japan fra Asien og Sverige, som sikrede sig sin plads som det højest rangerede hold i EM, der ikke allerede var kvalificeret.

De sidste seks nationer blev fundet

OL-kvalifikationsturneringerne, der blev afholdt i marts 2024, var de resterende holds sidste chance for at gøre sig fortjent til en plads i Paris 2024. Der var hård kamp om disse pladserne, hvor Kroatien, Norge, Tyskland, Slovenien, Spanien og Ungarn i sidste ende sikrede sig billetter.

De nationale olympiske komitéers (NOC) rolle kan ikke overvurderes, da de har eneret på at udvælge og udtage atleter for deres lande. Selvom holdene har sikret sig deres pladser gennem kvalifikationsturneringerne, er deres deltagelse i Paris betinget af, at deres respektive NOC’er udvælger dem.

En spændende turnering venter

Vi kan derfor med glæde se frem mod den olympiske håndboldturnering for herrer i Paris 2024, der ser ud til at blive en spændende turnering. Her får vi at se en bred vifte af talenter fra hele verden.

De forskellige veje til kvalifikation fremhæver håndboldens globale karakter og lover en turnering fyldt med drama og intens konkurrence. Fans over hele verden kan se frem til at opleve toppen af herrehåndbold i Paris 2024, hvor jagten på olympisk guld vil bringe nationer sammen i en fejring af sporten.

Oversigt over deltagende nationer til OL i herrehåndbold 2024

De følgende nationer deltager i herrernes håndboldturnering ved OL i Paris 2024:

Frankrig (værter)
Danmark (vindere af VM i herrehåndbold 2023)
Egypten (Vindere af de afrikanske mesterskaber i herrehåndbod 2023)
Argentina (vindere af Pan American Games 2023)
Japan (Vindere af den asiatiske kvalifikation 2023)
Sverige (kvalificeret gennem Europamesterskabet)
Kroatien (Olympisk kvalifikationsturnering)
Norge (Olympisk kvalifikationsturnering)
Tyskland (Olympisk kvalifikationsturnering)
Slovenien (Olympisk kvalifikationsturnering)
Spanien (Olympisk kvalifikationsturnering)
Ungarn (Olympisk kvalifikationsturnering)