Velkommen til Danmarks største guide til VM i håndbold 2024. Her skriver vi om alt, hvad der vedrører VM i håndbold for herrer og kvinder. Herrernes turnering, som Danmark i øvrigt vandt, blev afholdt i Sverige og Polen fra den 11.-29. januar, og mellem 29. november og 17. december spilles kvindernes mesterskab i Sverige, Norge og Danmark.

På vores hjemmeside kan du finde information som tidsplan for håndbold-VM, resultater, tv-plan, slutspilstræ og meget mere. Du kan selvfølgelig også læse en masse nyheder om både det svenske herre- og kvindelandshold.

Din guide til VM i håndbold 2023

VM i håndbold for kvinder 2023 finder sted mellem 29. november og 17. december i Sverige, Norge og Danmark. I alt 32 hold fra hele verden vil deltage i mesterskabet. I alt seks værtsbyer, to fra hver nation, vil være værter for det store mesterskab. De danske værtsbyer er Herning og Frederikshavn, mens Norge og Sverige får byerne Stavanger, Trondheim, Gøteborg og Helsingborg som værter. Den store VM-finale den 17. december bliver spillet i Jyske Bank Boxen i Herning.

Store arenaer tages i brug til VM i håndbold 2023

Håndbold er ved at blive en sport, der foregår i stadig større arenaer, der i størrelse svarer til dem, der bruges til for eksempel VM i ishockey. Da mændenes turnering besøgte Tyskland og Danmark i 2019, blev der brugt flere velkendte arenaer, som tidligere har været vært for andre sportsbegivenheder. Det var bl.a. Royal Arena i København, Lanxess Arena i Köln og Mercedes-Benz Arena i Berlin. Kapaciteten på de 6 stadioner i alt var mellem 11.000 og 19.000 tilskuere. Til kvindemesterskaberne i Japan i 2019 var Park Dome Kumamoto den største arena, der blev brugt, og den har en kapacitet på 10.000 tilskuere.

Til håndbold VM 2023 lægger Danmark hus til i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor der er plads til 15.000 tilskuere. Også Arene Nord i Frederikshavn bliver vært for VM-kampe. Her er der plads til 2.500 tilskuere.

Sverige kommer også til at bruge store stadioner under mesterskaberne i 2023, og det største er Tele2 Arena i Stockholm, som kan rumme 19.000 tilskuere. Malmö Arena vil rumme lidt over 13.000 og Scandinavium i Gøteborg lidt over 12.000 tilskuere. Jönköping (Husqvarna Garden) og Kristianstad Arena vil også være i stand til at tiltrække mange tilskuere, da arenaerne kan rumme henholdsvis 7.000 og 4.700 tilskuere.

Vi kan altså se frem til nogle spændende VM-kampe med enorm god atmosfære.