Efter en tredjeplads ved VM i håndbold 2023 er det danske kvindelandshold klar til OL i Paris 2024. Det er en kendsgerning efter Frankrigs sejr i semifinalen.

Efter at Frankrig til VMs anden semifinale lykkedes med at slå Sverige 37-28, så er Danmark sikret en billet til OL næst sommer. Det kan fungere lidt som et plaster på såret for håndboldkvinderne, der ellers måtte nøjes med en bronzemedalje til VM. Sidste gang et dansk kvindelandshold var med til OL, var helt tilbage i ved OL i London 2012.

Det er stadig ikke afgjort hvem de resterende hold til OL bliver. Det afgøres til foråret, når der spilles OL-kvalifikation.

Kvalifikation til OL

Baseret på ranglister og tidligere kvalifikationskampe vil tolv lande spille om seks resterende OL-pladser. Frankrig (værtsnation), Danmark, Norge, Angola, Brasilien og Sydkorea er allerede klar til sommer-OL baseret på tidligere mesterskaber som EM, Afrikanske Mesterskaber, Panamerikanske Mesterskaber og Asiatiske Mesterskaber.

Der vil dog blive tilføjet yderligere seks hold til de olympiske lege, når tre grupper bliver afgjort i april 2024, hvor to hold fra hver gruppe går videre til OL i Paris i 2024.

Holdene er blevet placeret i deres respektive olympiske grupper baseret på deres placering i VM. For eksempel skal Sverige (nr. 4 i VM) møde Ungarn (nr. 10 i VM), Cameroun (nr. 2 i Afrika) og Japan (nr. 2 i Asien).

Kvalifikationsgrupper (kvinder)

Foreløbige datoer for OL-kvalifikationskampene er 11.-14. april 2024. Spillesteder og præcise datoer vil blive annonceret på et senere tidspunkt.

Gruppe 1:

Sverige
Ungarn
Cameroun
Japan

Gruppe 2:

Holland
Tjekkiet
Argentina
Spanien

Gruppe 3:

Tyskland
Montenegro
Slovenien
Paraguay